Βασική Υπακοή

Την βασική εκπαίδευση (βασική υπακοή) την ξεκινάμε στο σκύλο μετά την ηλικία των πέντε μηνών. Σε προχωρημένη εκπαίδευση (προχωρημένη υπακοή) ξεκινάμε μετά την ηλικία των 12 μηνών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε μεγαλύτερη ηλικία δεν μπορούμε να τον εκπαιδεύσουμε. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του σκύλου όμως τόσο περισσότερα μαθήματα χρειάζονται.

Βασική εκπαίδευση

Ο τρόπος να αποκτήσετε κοινή γλώσσα επικοινωνίας με το σκύλο σας.

Στην εκπαίδευση μαθαίνουμε στο σκύλο σας μέσω εντολών να κινείται μαζί σας στη βόλτα, να σταματάει, να κάθεται, να ξαπλώνει, να μένει στο σημείο που θέλετε, να μην ασχολείται με πράγματα που δεν πρέπει.

Θα συνεργάζεται χωρίς να σας κουράζει κι έτσι θα περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί του.

https://www.youtube.com/watch?v=GCPiFkf0hT8&t=34s

Προχωρημένη υπακοή

Στο δεύτερο στάδιο της προχωρημένης υπακοής επικεντρωνόμαστε στο χειρισμό χωρίς οδηγό (λουρί). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε εκπαιδεύσει το σκύλο σε βασική υπακοή.

Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες να βγάλουν το σκύλο τους βόλτα χωρίς λουρί. Τους παροτρύνουμε όμως να συμμετέχουν με το σκύλο τους σε τεστ συμπεριφοράς ή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του σκύλου σας η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική για να διδάξουμε και σε εσάς το σωστό τρόπο χειρισμού του.

https://www.youtube.com/shorts/uSbryEvN2zA

Scroll to Top